IJzersterke webteksten

Je hebt een complexe dienst of product. Hoe vertaal je dit naar een lekker leesbare webtekst? Die ook nog eens boeit én zorgt dat de klant actie onderneemt (conversie). En natuurlijk: geoptimaliseerd is voor zoekmachines. 

Webtekst of SEO tekst: wat is het precies?

Een webtekst schrijven is toch wel echt andere koek dan een bedrijfspresentatie maken, of een foldertekst schrijven. Door simpelweg dit soort bestaande informatie te gebruiken als vulling op je website, doe je je bedrijf/merk én je bezoekers enorm tekort. Als je de bezoekers al binnenhaalt. Want daar zit de crux bij een webtekst (ook wel SEO tekst genoemd). Een goede webtekst speelt in op de scannende internetbezoeker, maar sluit ook aan bij de eisen die zoekmachines stellen om vindbaar te zijn. Een goede webtekst bedient zowel de bezoeker als de zoekmachine (door SEO optimalisatie).

Waarom webteksten laten schrijven je bedrijf verder helpt

Het spanningsveld tussen bezoeker en zoekmachine kan ingewikkeld zijn. Wil je je tekst totaal optimaliseren voor een specifieke zoekterm? Dat kan de tekst weleens onleesbaar en saai maken. Waardoor je de bezoeker wel binnenhaalt, maar direct weer wegjaagt. En een enorm creatief stuk over jouw dienst is natuurlijk mooi, maar als het niet aansluit bij wat iemand zoekt zal je doelgroep het niet lezen. Balans is het toverwoord, webteksten laten schrijven door een ervaren tekstschrijver is geen overbodige luxe. De content op je website is geen sluitpost, het is ontzettend belangrijk om je online doelen te bepalen. De eisen van Google blijven veranderen en ook de concurrentie steekt tijd en geld in unieke content. Webteksten continu laten optimaliseren is de beste manier om je te onderscheiden en je online vindbaarheid te vergroten.

IJzersterke webteksten: wat mag je verwachten?

Door mijn jarenlange ervaring voor bedrijven in diverse branches, mag je ijzersterke webteksten en creatieve blogs van mij verwachten. In principe kan ik met ieder onderwerp uit de voeten. Zo heb ik geleerd complexe informatie uit bijvoorbeeld de medische wereld te vertalen naar begrijpelijke en boeiende teksten. 

Wat betekenen ijzersterke webteksten concreet voor jouw bedrijf:

  • Klantgericht en relevant voor je doelgroep
  • Optimaal ingericht voor de zoekmachine (SEO teksten)
  • Conversiegerichte schrijfstijl
  • Creatieve en unieke invalshoek
  • Advies over een gebruiksvriendelijke menustructuur

Indien gewenst kan ik de gemaakte webteksten op de juiste manier in je CMS plaatsen, inclusief linkjes en metadescriptions. Om goed van start te gaan kan ik een contenstrategie op maat maken en de webteksten integreren in een online marketingadvies.

Meer weten over webteksten van Tekstzinnig?

Natuurlijk kijk ik graag met je mee en bespreek ik de mogelijkheden om je webteksten een impuls te geven. Neem hiervoor gerust contact met me op.

Contact