Contentstrategie op maat

Zonder route weet je niet waar je heen gaat. Met een goede contentstrategie bepalen we wát je communiceert en met wíe. De juiste content op het juiste moment, via het juiste marketingkanaal.

Wat is een contentstrategie?

Het klinkt natuurlijk erg mooi: een contentstrategie (laten) opstellen voor je bedrijf. Maar wat betekent het precies? Met een contentstrategie bedoel ik simpelweg dat je strategische keuzes vastlegt, waarbij je de doelen en doelgroep(en) inzichtelijk maakt en content als gericht middel gebruikt. Belangrijk hierbij is dat je structuur aanbrengt in het creëren en inzetten van content. Het maken van duidelijke keuzes en meten of dit resultaat oplevert staat centraal.

Hoe helpt een goede contentstrategie je doelen te behalen?

Met het bepalen van een contentstrategie geef je content de aandacht die het verdient. Nog te vaak is content een sluitpost in een marketingplan, puur de uiteindelijke vulling van de website of Facebookpagina. Door strategisch na te denken over de inzet van content breng je structuur aan in de uitingen van je bedrijf/merk. Het dwingt je om content gericht in te zetten. Je doelgroep(en) bereiken is een stuk effectiever als je ze relevante content aanbiedt, op het juiste moment én via het juiste kanaal. Met hagel schieten lijkt misschien eenvoudiger, maar je mist vaak je doel. Zeker als je als bedrijf de waarde ziet van een professioneel tekstschrijver, is een contenstrategie onmisbaar.

Contentstrategie op maat: wat mag je verwachten?

Heb je interesse in een contentstrategie op maat voor jouw bedrijf of merk? Dan help ik je graag verder. Er is geen pasklaar format om de contentstrategie in te duwen. Een contentstrategie op maat werkt prettig en is flexibel. Verwacht in ieder geval dat het duidelijk, overzichtelijk en concreet is. De strategie leggen we vast in een werkbaar document, dat we in overleg uitgebreider of juist compact maken. Door meetbare doelen te stellen, kunnen we de content niet alleen gericht inzetten, maar ook het effect ervan meten. Zo schaven we de strategie in de loop van de tijd bij. 

Samen sparren over de beste contentstrategie voor jouw bedrijf?

Neem dan vrijblijvend contact met me op. In een persoonlijk gesprek bekijken we de mogelijkheden.

Contact